Petak, 23. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Intenzivna potraga za tijelom mladića od Sarajeva do Zenice

Preuzmite sliku

Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite cijelu proteklu noć su radili na pronalasku nestalog mladića, rekla je glasnogovornica FUCZ Majda Kovač.

Ona je kazala da se tokom noći pregledalo nekoliko lokacija gdje je bilo indikacija da se može pronaći tijelo nesretnog mladića koji je pao u rijeku Miljacku u ranim jutarnjim satima u srijedu.

“Pretražili smo lokacije u Ilijašu, na Stupu, Malešićima, Reljevu i kod RTV doma sa reflektorima i lampama”, dodala je Kovač.

Jutros je raspoređeno pet timova na vodi, od toga četiri tima FUCZ-a i jedan iz Republike uprave civilne zaštite Republike Srpske koji pružaju pomoć.

Bit će pretraženo sve do Zenice

“Dobili smo odobrenje iz Elektrane Kakanj da se provjeri jedan bazen jer bi se tijelo nesretnog mladića tu moglo zadržati”, rekla je Kovač.

Sabahudin Spahović vođa akcije spašavanja za N1 je kazao da će ekipe izvršiti pregled svih mjesta koja bi mogla kriti tijelo nestalog muškarca.

“Četiri tima su raspoređena od ušća Miljacke u rijeku Bosnu do Visokog. Ostali timovi s kolegama iz Republike uprave RS nizvodno rijekom Bosnom su raspoređeni prema Zenici. Rijeka Bosna je velika i nabujala, ali ćemo sva mjesta za koja sumnjamo da bi mogla skrivati tijelo mladića istražiti”, kazao je Spahović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,