Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Incident na sjednici Skupštine: Zastupnica gađala predsjedavajuću

Preuzmite sliku

Na današnjoj sjednici Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona (BPK), zastupnica Liberalne stranke, Daliborka Milović je na neprimjeren način ugrozila kako tok sjednice, tako i fizički integritet predsjedavajuće Skupštine, Edite Velić, navodi se u saopćenju Demokratske fronte (DF).

Nakon što je zastupnica Milović predsjedavajuću Velić gađala predmetima koji su joj bili „pri ruci“ predsjedavajuća je bila primorana prekinuti sjednicu i pozvati policijske organe da uvedu red na sjednici Skupštine.

Demokratska fronta osuđuje necivilizacijsko, bahato i neprimjereno ponašanje zastupnice Milović.

„Ovakvo ponašanje neprihvatljivo je kako u svakodnevnom životu i komunikaciji, tako i na sjednicama organa vlasti. Istovremeno dajemo punu podršku radu naše članice i predsjedavajuće Skupštine BPK, Edite Velić. Kako u ovom, tako i u svim ostalim situacijama u kojima kadrovi Demokratske fronte obavljaju odgovornu dužnost riješeni smo da se pridržavamo slova zakona i Ustava i od toga nećemo ni ubuduće odustati“, saopćeno je.

Dodali su da o liku i djelu zastupnice Milović bolje od ičega govore podignute optužnice za prevaru i krivotvorenje potpisa čime su se bavili nadležni sudski organi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje