Nedjelja, 1. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Imunolog Karamehić: BiH je mnogo bolje reagovala nego u drugim stvarima

Preuzmite sliku

“BiH je tako ustrojena da u mnogim stvarima nažalost ne funkcioniše kako treba, ali po meni vlasti su uradile koliko su mogle. Da li su mogli više ili manje, ne mogu to da kažem ali vidim da se određene aktivnosti poduzimaju, stanovništvo educira, nabavlja se oprema. BiH je mnogo bolje reagovala nego u drugim stvarima”, kazao je u Crvenoj liniji na N1 o problemu širenja korona virusa Jasenko Karamehić, imunolog.

“Kina je u početku napravila određen prazan hod jer je bilo novo što je normalno, ali mora se priznati Kina se fantastično snašla. Izolovali su grad od 11 miliona stanovnika, nisu dozvolili kontakt. To je ogromna populacija. Sada se vide rezultati tog odrađenog posla”, istakao je na početku Karamehić.

Dodaje da je iznenađen reakcijom Italije u novonastaloj situaciji.

“Ja nisam predstavnik stručnog Stožera u BiH i ne mogu u njihovo ime govoriti. Iznenadila me Italija, pet ekonomija po GDP-u, zdravstvo izvanredno i iskreno rečeno nisam ovo očekivao. Veliki broj slučajeva i veliki broj umrlih”.

“BiH je tako ustrojena da u mnogim stvarima nažalost ne funkcioniše kako treba, ali po meni vlasti su uradile koliko su mogle. Da li su mogli više ili manje, ne mogu to da kažem ali vidim da se određene aktivnosti poduzimaju, stanovništvo educira, nabavlja se oprema. BiH je mnogo bolje reagovala nego u drugim stvarima”, dodao je Jasenko Karamehić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje