Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Imamović za Tuzlanski.ba: “Ne želim biti ni nalik Lagumdžiji, želim biti prvi među jednakima” (VIDEO)

Preuzmite sliku

Izbor novog čelnika SDP-a postaje sve zanimljiviji. Pet kandidata ulaze u finale, a do 20. septembra, kada će 27 hiljada članova SDP-a izaći na birališta, kandidati će se sučeliti na stranačkim tribinama u svim većim gradovima BiH.

Kandidati za novog predsjednika SDP-a su Nermin Nikšić, Emir Đikić, Jasmin Imamović, Miro Lazović i Svetozar Pudarić.

Ovih pet kandidata posljednjih dana putem medija i tribina izlažu svoj program. Uglavnom govore su o razlozima prihvaćanja kandidature, planu i programu rada i načinu na koji planiraju realizirati vlastiti program, te o drugim pitanjima koja su po njima bitna za rad i djelovanje SDP BiH u budućnosti.

Česta tema je svakako i bivši predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija za kojeg Imamović kaže da ukoliko bude izabran ne žili biti ni nalik na njega, već želi da bude prvi među jednakima.

Gradonačalnik Tuzle Jasmin Imamović smatra da je upravo on idealan kandidat za budućeg predsjednika SDP-a.

Za Tuzlanski.ba Imamović je odgovorio na pitanje, zašto bi baš on trebao da bude predsjednik SDP-a?.

Pričao je o osnovi svog programa i šta planira konkretno da preduzme na jačanju SDP-a ukoliko bude izabran za predsjednika ove stranke.

Imamović se takođe osvrnuo i na svoje prednosti u odnosu na ostale kandidate u predstojećim izborima. Odgovore možete pogledati u video prilogu članka. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,