Petak, 10. Aprila 2020.
Tuzlanski.ba logo

Koronavirus u BiH

ZARAŽENI

858

OPORAVLJENI

101

UMRLI

35
Preuzmite sliku

Imamović: Nećemo zapošljavanje gdje se javite na konkurs i za dva-tri minuta on se zatvori

Prezentacija Javnog poziva za učešće u Programu raspodjele sredstava iz budžeta grada Tuzle, namjenjenih za podršku razvoja poduzetništva na području grada Tuzle za 2017, upriličena je u prostorijama JU Dom penzionera.

Prisutnima je predstavljen sadržaj Javnog poziva, koji je otvoren za sve samostalne djelatnosti i privredna društva, registrovana na području grada Tuzle u 2017. godini, kao i za već postojeća – registrovana fizička i pravna lica koja povećavaju broj zaposlenih u 2017. godini, zapošljavanjem osoba sa područja grada Tuzle, kao i nezaposlenih osoba sa invaliditetom.

“Hoćemo nešto sasvim suprotno od ovoga što rade Vlade FBiH i TK, sa tim parama gdje se javite na konkurs i za dva tri minuta konkurs se zatvori. Prvo morate saznati kad je to i morate reagovati za nekoliko minuta, tako da to nema nikakvog smisla. Konkursi trebaju biti otvoreni nekoliko dana, treba postojati sistem bodovanja, propozicije, jer to su ogromne pare. Sada je dodijeljeno preko milion konvertibilnih maraka. Mi sa naših 450 hiljada konvertibilnih maraka razmatramo gdje i kako rasporediti. Naš strateški cilj je zapošljavanje i poticaj u zapošljavanju. Najavio sam prošle godine da ćemo od maja 2016. do maja 2017. godine imati između 1200 i 1500 zaposlenih. Prema dostupnim informacijama do sada imamo najmanje 1700 zaposlenih, ali to nije dovoljno jer još uvijek imamo mnogo nezaposlenih. Zbog toga imamo različite mjere kao što su ove”, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje