Ponedjeljak, 26. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Igor Kurjak direktor Sono Medicala: Volio bih da respiratore provjerava neko drugi

Preuzmite sliku

Povodom izjave direktora Agencije za javne nabavke BiH Đenana Salčina da će postupak provjere respiratora, koje je uvezla firma “Srebrena malina” Fikreta Hodžića, biti obustavljen jer firma koja je odabrana da provede tu kontrolu nije izabrana putem tendera Oslobođenje je kontaktiralo Igora Kurjaka, direktora “prozvane” kompanije Sono Medicala.

“Meni to potpuno odgovara. Zapravo, meni je ovim izborom i cijelom tom pričom stavljen teret na leđa koji mi apsolutno nije potreban i s kojim nemam nikakve veze. Neka stave provjeru na tržište i neka kontrolu izvrši onaj ko da najbolju ponudu. Meni bi najviše odgovaralo da odaberu nekog drugog. Ja ionako se nisam sam nudio. Neko me je iz branše preporučio i iz Civilne zaštite su došli do mene i pitali me mogu li im pomoći jer imam iskustva u radu sa kineskom opremom. Ja tu opremu, koju su uvezli, do sad nisam ni vidio niti sam dao cijenu i sreća pa nisam. Međutim, pitanje je zašto se Agencija za javne nabavke sad odlučila da uključi u cijelu ovu priču. Zašto se nisu uključili kad su ti respiratori uvoženi i zašto kod uvoza nisu reagovali”, pita Kurjak.

Podsjećamo, firma “Srebrena malina” je dobila posao na uvozu stotinu respiratora vrijednih 10,5 miliona KM bez ikakvog tendera, bez dozvole za uvoz i bez referenci za ovu vrstu posla. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje