Ponedjeljak, 21. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Identifikovane tri žrtve iz masovnih grobnica u Zvorniku i Srebrenici

Preuzmite sliku

U prostorijama Podrinje identifikacionog centra u Tuzli danas su zvanično identifikovane tri žrtve proteklog rata, saopćeno je iz Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

Radi se o žrtvama bošnjačke nacionalnosti koje su ubijene u ljeto 1995. godine, a njihovi posmrtni ostaci su pronađeni u masovnim grobnicama na području Zvornika i Srebrenice.

“Tako je danas identifikovan Zaim (Muje) Hasanović, rođen 1968. godine u Cerskoj kod Vlasenice. Njegovi posmrtni ostaci su ekshumirani iz masovne grobnice Liplje kod Zvornika. Porodica je danas identifikovala i Asima (Husejn) Nukića rođenog 1971. godine u Cerskoj kod Vlasenice. Dijelovi njegovog skeleta su također pronađeni u masovnoj grobnici Liplje”, navedeno je iz Instituta.

Potvrđen je identitet i Azmira (Aziz) Osmanovića koji je rođen 1979. godine u Ljeskoviku. Njegovi posmrtni ostaci su pronađeni prije dvije godine na lokalitetu Poljanci kod Srebrenice.

Identitet žrtava koji je najprije utvrđen uz pomoć DNK analize, danas su zvanično potvrdili i članovi njihovih porodica. Porodice ove tri žrtve, nakon današnje identifikacije, dale su saglasnost za njihov ukop ove godine na kolektivnoj dženazi u Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje