Ponedjeljak, 6. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Identifikovane još tri žrtve genocida u Srebrenici

Preuzmite sliku

U Komemorativnom centru u Tuzli su zvanično identifikovane još tri žrtve bošnjačke nacionalnosti koje su ubijene na području Srebrenice, u genocidu počinjenom u ljeto 1995. godine, a njihovi posmrtni ostaci su pronađeni u masovnim grobnicama koje su tokom 2002. i 2008. godine otkrivene u selu Kamenica, općina Zvornik, javlja Anadolu Agency (AA).

Žrtve su najprije identifikovane uz pomoć DNK metode, a potom su dobiveni identitet zvanično potvrdili i članovi njihovih porodica, saopštio je Institut za nestale osobe Bosne i Hercegovine.

Danas je zvanično identifikovan Karahodžić (Salih) Meho, rođen 1939. godine u mjestu Klašnik-Višegrad. Porodica je danas potvrdila i identitet Džananović (Džanan) Saliha, rođenog 1955. u mjestu Podsoje-Srebrenica. Identifikovan je i Kurbašić (Ibrahim) Husein, rođen 1932. godine u Vučkovcima-Gradačac.

Porodice ove tri žrtve, nakon današnje identifikacije, dale su saglasnost za njihov ukop ove godine na kolektivnoj dženazi u Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje