Utorak, 5. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

IDDEEA raspisala dva tendera kako ne bi ostala bez dozvole

Preuzmite sliku

Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) BiH raspisala je dva tendera u vezi sa izgradnjom upravne zgrade u Banjaluci da ne bi ostala bez građevinske dozvole vrijedne 1,5 miliona KM koja ističe sredinom novembra.

– Raspisali smo tender za iskolčenje i tender za čišćenje, rušenje objekata i ograđivanje. To ćemo uraditi da ne bi propala građevinska dozvola.  Kada to uradimo onda stičemo pretpostavke da raspišemo tender za izgradnju zgrade jer ćemo imati građevinsku dozvolu koja je na snazi – rekao je direktor IDDEEA Arif Nanić, javlja Glas Srpske.

Problem sa raspisivanjem tendera za izgradnju objekta u kojem treba da bude sjedište IDDEEA pojavio se nakon prijedloga da treba sagledati mogućnost prenosa vlasništva zemljišta za izgradnju te zgrade na BiH. Objekat bi trebalo da bude građen na zemljištu koje je nekada pripadalo kasarni u Trapistima kod Banjaluke. To zemljište dodijeljeno je Vladi RS i sada je u njenom vlasništvu. Vlada sa IDDEEA ima ugovor o građenju objekta koji bi trebalo da bude u vlasništvu IDDEEA, a zemljište u vlasništvu Vlade. Zemljište bi trebalo da uredi IDDEEA koja neće plaćati zakup 99 godina.

Opstruisanje tog plana pokrenuli su neki od predstavnika FBiH u Vijeću ministara BiH. Vrijednost izgradnje i opremanja objekta je 22,5 miliona KM.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,