Ponedjeljak, 26. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Ibrahim Šehić, golman reprezentacije BiH: Karabah je Azerbejdžan

Golman fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ibrahim Šehić uputio je podršku Azerbejdžanu u kontekstu aktuelnih armenskih napada na azerbejdžanski teritorij u Nagorno Karabahu, javlja Anadolu Agency (AA).

Šehić, koji je aktuelni čuvar mreže turskog prvoligaša Konyaspora, oglasio se putem zvaničnog profila na Instagramu, u vezi sukoba u regiji Nagorno Karabah.

“Sve moje molitve su uz vas dragi moji prijatelji. Karabah je Azerbejdžan”, piše u poruci koju je Šehić objavio na Instagramu.

Inače, Šehić je pet sezona, od 2013. do 2018. godine, proveo u klubu Qarabag FK, koji nastupa u premijer ligi Azerbejdžana.

Armenske snage u nedjelju ujutro izvele su nove napade na azerbejdžanska naselja i položaje, a azerbejdžanske snage su odgovorile napadima na armenske položaje.

Armenske vlasti su potom proglasile opću mobilizaciju i ratno stanje zbog sukoba u regiji Nagorno-Karabah, a i vlasti Azerbejdžana su proglasile ratno stanje za 19 područja, uključujući i glavni grad Baku. Od 1991. godine armenska vojska ilegalno okupira Nagorno-Karabah, međunarodno priznati teritorij Azerbejdžana.

Četiri rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a i dvije rezolucije Generalne skupštine UN-a, kao i mnoge međunarodne organizacije, zahtijevaju povlačenje okupatorskih armenskih snaga iz Nagorno-Karabaha i sedam drugih okupiranih azerbejdžanskih regija.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje