Subota, 1. Aprila 2023.
Tuzlanski.ba logo

I ovo je Bosna i Hercegovina: U humanitarnoj akciji Pomozi.ba skupljeno pola miliona KM za unesrećene u Turskoj i Siriji!

Preuzmite sliku

Udruženje Pomozi.ba jučer je pokrenulo kampanju za pomoć narodima Sirije i Turske nakon zemljotresa jačine 7,4 stepeni u kojem je poginulo na hiljade ljudi u obje zemlje. 

Iz Pomozi.ba danas su objavili nevjerovatan podatak koji je oduševio sve. Za samo 24 sata koliko traje akcija, skupljeno je pola miliona maraka, piše Tuzlanski.ba.

“Za 24 sata od pokretanja apela osigurali smo oko 500 hiljada maraka za pomoć unesrećenima u Siriji i Turskoj.

Naš broj 17006 pozvali ste više od 100 hiljada puta u ova 24 sata. Hvala vam!”, poručuju iz ove organizacije.

Vezano | Udruženje Pomozi.ba pokrenulo kampanju za pomoć narodima Sirije i Turske

“Svjesni smo da je država Turska dovoljno jaka da sama sanira posljedice najjačeg zemljotresa koji je pogodio ovu zemlju u posljednjih 100 godina, ali bez obzira na to želimo da se barem na ovaj način, pa makar to za Tursku bilo i simbolično, odužimo za pomoć koja Bosni i Hercegovini stalno dolazi iz ove države”, navode iz Udruženja.

Dodaju da je organizacija Pomozi.ba je zvanično registrovana u Turskoj, tako da će putem svoje kancelarije, a u saradnji sa turskim organizacijama isporučiti pomoć najpogođenijim dijelovima Turske i Sirije koja bude najneophodnija.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje