Petak, 25. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

I ove godine akcija “Kurban” u BiH

Preuzmite sliku

HO „Merhamet“ MDD i ove godine provodi akciju „Kurban 2015./1436.“. U okviru akcije  „Bosanski kurban“, koja traje od 10. avgusta do 23. septembra 2015. godine, „Merhamet“ će nabavljati domaće kurbane od naših poljoprivrednih proizvođača i povratnika.

Na ovaj način, obezbjeđujemo meso za javne kuhinje „Merhameta“, a istovremeno pomažemo naše poljoprivredne proizvođače, povratnike, nezaposlene demobilisane borce, brojna udruženja, socijalne ustanove i socijalno ugrožene građane Bosne i Hercegovine“, navode iz Merhameta.

Vrijednost donacije za domaći kurban iznosi 350 KM.

“Nudimo Vam mogućnost  da, na licu mjesta, prisustvujete klanju kurbana, koje će se obaviti na više lokacija u Federaciji BiH.

U „Merhametu“ će se primati i donacije za nabavku kurbana iz Australije. Akciju, koja traje od 10. avgusta do 22. septembra 2015. godine,  provodi „Merhamet“ Australije, a u akciji učestvuje i HO „Merhamet“ MDD sa svojim organizacionim jedinicama“, podsjećaju.

Klanje kurbana se obavlja u Australiji, u skladu sa islamskim principima. Na ovaj način pomažemo socijalno ugroženo stanovništvo u kriznim područjima.

Vrijednost donacija za kurban iz Australije iznosi 250 KM.

Donacije za nabavku domaćih kurbana i kurbana iz Australije se primaju u svim regionalnim i osnovnim odborima „Merhameta“ i u sjedištu Društva u Sarajevu.

Dodatne informacije možete dobiti na broj 033/236-527 u Sjedištu društva u Sarajevu ili na brojeve Merhametovih regionalnih odbora. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,