Petak, 27. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

I manja mjesta po uzoru na veće gradove: “I love Prokosovići”

Preuzmite sliku

Po uzoru na veće gradove i mještani lukavačke mjesne zajednice Prokosovići postali su bogatiji za 3D natpis kojim iskazuju ljubav prema svom mjestu. 

Iako je postavljanje ovakvih obilježja karakteristično za veće gradove, naročito one koji posjećuju turisti a služe za kreiranje lijepih uspomena kroz fotografisanje, mještani Prokosovića su odlučili da svima koji se budu kretali ovim putnim pravcem pokažu koliko vole svoj kraj, piše Tuzlanski.ba.

Obilježje “I love Prokosovići” postavljeno je krajem 2022. godine, a ovim povodom oglasili su se i iz mjesne zajednice:

“Dragi naši mještani, 2022. godinu zaključujemo sa završenim projektima i promjenama a u 2023. nastavljamo gdje smo stali.  Ovim putem se želimo zahvaliti i našim volonterima koji su dali svoj doprinos a posebna zahvalnost pripada firmi Metalist Mi doo Devetak, na čelu sa vlasnikom Fikretom Hrnjićem, koji je većinskim dijelom učestvovao u izradi slova. Svi skupa smo svjesni da uvijek možemo bolje i da ćemo nastojati da u idućoj godini budemo još bolji.” navela je predsjednica MZ Eldina Hankić.

  • Prema prvim reakcijima na društvenim mrežama, upravo ovaj 3D natpis će po svemu sudeći postati glavno obilježje mjesta površine 4,63 kolimetra koje broji oko 1.500 stanovnika. (Tuzlanski.ba) 

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , ,