Četvrtak, 5. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Humanitarna pomoć iz BiH stigla palestinskom narodu u pojasu Gaze

Preuzmite sliku

Pomoć Muslimanskog dobrotvornog društva “Merhamet” stigla je ugroženom palestinskom narodu u pojasu Gaze.

Riječ je o 5.000 obroka koje je na području Gaze distribuirala “Merhametova” partnerska organizacija IHH. Prema riječima predsjednika HO “Merhamet” MDD Kenana Vrbanjca, to je samo prvi dio ukupne pomoći koja je namijenjena palestinskom narodu, a prikupljena je u okviru “Merhametove” akcije “Pomoć narodu Palestine”.

Vrbanjac je kazao da u nastavku implementacije akcije, partnerska organizacija IHH će pripremiti i ditribuirati još 8.000 obroka, za šta su već osigurana sredstva.

“Do sada je u našoj akciji “Pomoć narodu Palestine” prikupljeno više od 56.000 KM. Akcija još traje, te pozivamo građane Bosne i Hercegovine i inostranstva, institucije i partnerske organizacije da se priključe i daju doprinos akciji, kako bismo pomogli što veći broj ugroženih građana Palestine”,  istakao je Vrbanjac.

U akciji “Pomoć narodu Palestine” učestvovali su i “Merhamet” Švedske, “Merhamet” Norveške, kao i sve “Merhametove” organizacione jedinice u BiH. Pomoć je distribuirana na osnovu Protokola o saradnji koji su te dvije humanitarne organizacije potpisale 11. juna u Istanbulu, Republika Turska.

Grđani i dalje mogu donirati sredstva pozivom na humanitarni telefon broj 090292001, vrijednost poziva je 3 KM. Otvoren je i namjenski račun za pomoć narodu Palestine u Vakufskoj banci i Intermediary Bank, saopćeno je iz Merhameta. (FENA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,