Subota, 18. Januara 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Humanitarna akcija vrijedna pažnje: Pomoć za 91 porodicu i 7 mjesnih zajednica (FOTO)

Kako bi se pomoglo najugroženijem stanovništvu da sanira posljedice poplava i spremno uđe u zimu, kompanija Telemach je pokrenula niz akcija pomoći u opremi, građevinskom materijalu, radovima.

Više od 91 porodice dobiće pomoć prema prethodno urađenim anketama. Ova akcija Telemacha će pomoći domaćinstvima sedam mjesnih zajednica Tuzlanskog kantona, da uspostave osnovne uslove za život.

Akcija je započela u mjesnoj zajednici Slavinovići nasipanjem puta koji je zbog pomjeranja tla usljed poplava, mještanima predstavljao veliki problem.

Nakon Slavinovića, uručen je materijal mjesnoj zajednici Gnojnica, gdje je predstavnica Vijeća Mjesne zajednice Gnojnica, Nihada Avdić naglasila kako će im ovaj materijal poslužiti za sanaciju tri mosta.

„Telemach je donirao velike cijevi za našu mjesnu zajednicu što će doprinijeti rješavanju velikog problema usmjeravanja i odvoda vode s kojim se suočavaju stanovnici naselja Polje- stadion“, izjavio je predstavnik mjesne zajednice Klokotnica, Hasan Hasančević.

U Telemachu naglašavaju da su prilikom obezbjeđivanja ove pomoći vodili računa o potrebama i željama stanovništva. Aktivnosti se nastavljaju naredne sedmice u mjesnim zajednicama Pribava, Berkovica, Donja Orahovica i Modrac.

  • telemach-donacija22
  • (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,