Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatska: Zaraženi mladić bio u Milanu na utakmici Lige prvaka

Preuzmite sliku

Mladić zaražen koronavirusom zaposlenik je, kako Večernji.hr nezvanično saznaje, kompanije Ericsson Nikola Tesla te je u petak bio na poslu

Hrvatskoj je zabilježen prvi slučaj koronavirusa. Riječ je o mladiću koji je boravio u Milanu od 19. do 21. februara.

Mladić zaražen koronavirusom koji je hospitalizovan na Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević živi s djevojkom kojoj je uzet uzorak za analizu te koja je u samoizolaciji. S kim je sve bio u kontaktu, upitno je budući da je iz Milana došao prije četiri dana te je inficirani najmanje tokom proteklog vikenda boravio u Zagrebu bez ljekarske kontrole.

 • Kako Večernji saznaje, pacijent se zbog simptoma i boravka u Italiji sam javio dežurnom epidemiologu koji ga je uputio u spomenutu bolnicu. Sve je to bilo jučer, u ponedjeljak, a dotad javnosti nije poznato je li se i koliko intenzivno kretao po metropoli. Mladić zaražen koronavirusom zaposlenik je kompanije Ericsson Nikola Tesla te je u petak bio na poslu.

 • Podsjetimo, nakon povratka iz Milana mladić je, dakle, otišao na posao te za vikend počeo osjećati simptome. Njegova je porodica obavijestila kompaniju u kojoj radi kako je riječ o koronavirusu. Informaciju, prema dostupnim podacima, nisu dobili od kriznog stožera.

  Kako prenose 24sata, u Milanu je navodno bio na stadionu San Siro, na utakmici Atalanta – Valencia jer je veliki navijač španske ekipe.

 • “S obzirom na zbivanja u Italiji, mi ćemo osigurati da sve nadležne službe budu u punoj pripravnosti i da budemo aktivni u sprečavanju širenja ovog virusa – izjavio je danas Plenković.

  – Pokazuje blaže znakove bolesti – rekao je ministar Vili Beroš. Ministar je rekao i kako će se koncentrisati na kontakte koje je taj mladić ostvario.

  Još se devet osoba nalazi u KBC-u Rijeka. Riječ je o radnicima koji su došli iz Italije. Radili su u tvornici u Italiji u kojoj je koronavirusom zaraženo 20 ljudi. Direktor KBC-a Rijeka Davor Štimac kazao je da je jedan od njih imao simptome slične gripi i nalazi se u izolaciji. Čekaju se nalazi. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , ,