Petak, 27. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatska osigurala 2,6 miliona KM za projekte povrtka Hrvata u BiH

Preuzmite sliku

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje organizirao je u ponedjeljak, 19. decembra, svečano potpisivanje i uručenje ugovora o dodjeli financijske podrške projektima za poticanje povratka Hrvata i stvaranje održivih uslova života u Bosni i Hercegovini.

Ukupno je zaprimljeno 252 zahtjeva za sufinanciranjem projekata sa ovoga područja, a državni sekretar Gordan Hanžek potpisao je 55 Ugovora za projekte koji su ispunili uslove, a za koje je osigurano 4.599.000 kuna (oko 1,2 miliona maraka), navodi se na službenim stranicama Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje RH.

Vlada Republike Hrvatske osigurala je za 2023. godinu sredstva u vrijednosti 10 milijuna kuna (oko 2,6 miliona maraka) za dodjelu financijske podrške projektima za poticanje povratka Hrvata i stvaranje održivih uslova života u BiH koja će provesti Središnji državni ured.

Na svečanom potpisivanju ugovora, pored državnog sekretara Gordana Hanžeka, nazočili su i državni sekretar Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas, kao i predsjednica Odbora za Hrvate izvan Repubike Hrvatske u Hrvatskom saboru Zdravka Bušić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,