Ponedjeljak, 9. Decembar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Hotelski kapaciteti na planinama skoro u potpunosti popunjeni (VIDEO)

Na planini Bjelašnici, velik broj turista, građana je drugi neradni dan odlučio provesti na snijegu sa porodicom uz sanjkanje, skijanje i ugodnu šetnju. Na Bjelašnici, Jahorini, Vlašiću ovih dana vlada prava zimska idila, a sezona je u punom jeku.

Ljubitelji skijanja uživaju u čarima zime i ugođaju koje nude planine. Temperatura se spustila na ugodnih minus pet stepeni, snijega ima oko 40 centimetara, sezona ove godine je u pravom procvatu.

Rukovodilac hotela Maršal Dragan Mijić za našu televiziju je kazao da je sve spremno za još veći broj turista koji se očekuje poslije Nove godine.

Evo, kao što vidite, ovo je prava Bjelašnica, ovo je zimska idila. Počeli smo jako dobro, snijega imamo, počeli smo sa Novom godinom, bili smo puni. Već neki gosti odlaze poslije Nove godine, ali ide ona naša prava skijaška sezona, ljudi koriste školski raspust, dolaze naši radnici gastarbajteri. Imamo goste iz Švedske, Italije, a većina gostiju ovdje je iz Hrvatske”, izjavio je Mijić.

Ove godine u hotelima cijene su malo niže, većinom polupansion po jednoj osobi je 65 KM, dok djeca do 12 godina ostvaruju popust. Oni sa malo dubljim džepom mogu posjetiti novootvoreni hotel “Bjelašnica”, koji je trebao privući bogate turiste, a u tome je menadžment djelimično i uspio, posjetilaca ima, no nije prebukiran, što se očekivalo.

Snježnom prekrivaču i zimskim radostima najviše su se obradovala djeca koja su se spuštala na sankama, a dječje radosti su okušali i odrasli.

Ovih dana očekuju se nove padavine, sezona na bh. planinama je napokon krenula, uslovi kao i na ostalim planinama su idealni za skijanje, nakon Nove godine očekuje se druga smjena turista koja će krasiti ponudu bh. planina. (TV1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,