Utorak, 28. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Hotel Bristol o slučaju trovanja mostarskih maturanata

Preuzmite sliku

Menadžment mostarskog Hotela Bristol uputio je demantij na vijest da se osam maturanata otrovalo hranom na maturalnoj večeri održanoj u tom hotelu.

„Naš restoran nije ‘a la carte’ pa se namirnice naručuju po potrebi, to jeste hrana ne stoji duži period. Naručuje se dan prije ili na sami dan događanja, odnosno u ovom slučaju mature. Kako smo saznali, neki maturanti su već pri dolasku na maturu imali zdravstvenih problema”, navodi se u demantiju.

Dodaje se kako je večera u Hotelu Bristol trajala do nešto iza ponoći nakon čega su se maturanti uputili u poznati mostarski noćni klub.

„Ne može se sa sigurnošću reći da je trovanje nastalo u našem restoranu, a i osoblje Hotela je konzumiralo istu hranu i nisu imali nikakvih posljedica. Također, sanitarna inspekcija svakodnevno vrši provjeru i do sada nisu utvrdili nikakve nepravilnosti”, poručili su iz Hotela Bristol.

U toku je inspekcijski pregled, dodaje se, nakon čega će stvari biti jasnije, a u međuvremenu iz Hotela Bristol navode kako je prerano donositi bilo kakve zaključke.

Vezano | Mostarski maturanti otrovali se hranom, dvoje hospitalizirano

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje