Srijeda, 23. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Hor Mošus ponovo oduševljava: Predstavljen spot za kasidu”Tebe slijedim” (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Hor Mošus, jedan od najslušanijih horova u regiji, nakon dvije godine pauze, predstavio je spot za kasidu „Tebe slijedim“.

Trebalo je skoro dvije godine, za pripremu jednog ovakvog projekta, od pisanja teksta, preko muzike i aranžmana, pa do snimanja spota, puno je truda i pažnje uloženo, zato očekujemo da ovo bude naš najbolji projekat do sada“ – poručuju iz Hora.

Prošlo je skoro godina dana od izdavanja prvog albuma hora Mošus.“Promocija albuma ‘Zvijezdo sjajna’ je u ovih 10 mjeseci protekla bolje nego što smo očekivali. Koncerte i promocije smo održali širom BiH, ali također i u Srbiji, Švicarskoj, Njemačkoj, a već imamo dogovoreno prvo gostovanje u Austriji. Nakon centralne promocije albuma na stadionu Blatuša u Brčkom, na kojoj je prisustvovalo preko 3000 osoba, sve je krenulo uzlaznom putanjom. Tako da smo sinoć, kao gosti nastupili u Sarajevu na Festivalu Baščaršijske noći“, kazao je član Hora Sulejman Muratović.

Ono što je specifično je to da ekipa koja je radila na cjelokupnom projektu dolazi iz devet gradova, a među njima je i Sanski Most, rodno mjesto poznatog You tubera Ajdina Hasanića, koji saradnju na projektu opsuje riječima:

„Veliko mi je zadovoljstvo raditi sa ovom senzacionalnom ekipom pod dirigentskom palicom režisera Sulejmana M. Volim raditi na kvalitetnim projektima poput ovog, a posebno mi zadovoljstvo predstavlja to što sam dobio glavnu ulogu u spotu. Treba prikazivati ovakve stvari, koje promovišu njegovanje istinskih vrijednosti kod ljudi, kojih je danas, nažalost, sve manje i manje.“

Hor ima već rezervisane termine nastupa sve do jeseni, a ukoliko ste zainteresirani za njihov rad, možete ih pratiti na njihovoj Facebook stranici. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,