Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Hitna pomoć na mjesto teške saobraćajne nesreće stigla nakon sat i po, bez ljekara i kisika (VIDEO)

Preuzmite sliku

Četiri osobe povrijeđenu su sinoć u mjestu Rogoj, desetak kilometara od Trnova, nakon što je vozač Golfa 5 izgubio kontrolu nad vozilom i zabio se u kamion, piše Patria.

Očevici tvrde da je drama uslijedila tek nakon udesa. Više od sat vremena trebalo je hitnoj pomoći da dođe iz Trnova na mjesto nesreće. Nije bilo ni policije. Za to vrijeme živote unesrećenih spašavali su drugi vozači koji su se zadesili na Rogoju.

Svi smo bili u šoku, niko nije mogao da vjeruje da hitna i policija nisu došli čim smo ih zvali – rekao je jedan od očevidaca nesreće.

Sat i po smo čekali i zvali hitnu iz Trnova, udaljeno svega deset kilometara. Molili smo ih da dođu, jer su ljudi umirali. Kada je hitna došla napokon, rekli su da nemaju ljekara, a nisu imali ni kisik za spašavanje. Došao je vozač i medicinska sestra – dodao je.

Na mjestu nesreće, tvrdi ovaj očevidac, nije bilo ni policije. Došli su tek nakon što su povrijeđeni odvezeni prema bolnici u Foči. Povrijeđeni se nalaze van životne opasnosti, piše Patria.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje