Ponedjeljak, 30. Novembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Historijski događaj: Pozdravimo otvaranje Vijećnice zajedno!

U želji da uveliča svečani trenutak otvaranja obnovljene sarajevske Vijećnice, USAID poziva građane i goste Sarajeva da se u petak 9. maja u večernjim satima pridruže brojnim umjetnicima i kulturnim radnicima, te zajedno proslave veliki dan za kulturu, umjetnost i tradiciju BiH.

Slika sa svečanog otvorenja Vijećnice obići će svijet

Ljepota obnovljene Vijećnice vrijedna je divljenja čitavog svijeta. Stoga se pozivaju svi prisutni građani da podijele fotografije ceremonije otvaranja putem društvenih mreža. U tu svrhu, bežični internet obezbijedili su USAID i BH Telecom.

Mjesto okupljanja je Park preko puta Vijećnice, gdje će program započeti već u 17 sati, a trajati do 22.

 • vijecnica 13-tile-sarajevo
 • Već u kasnim popodnevnim satima studenti pet likovnih akademija iz cijele BiH započet će izradu platnenog murala širine 20 metara. Svoj kreativni doprinos u nastajanju ovog velikog umjetničkog djela mogu dati svi koji to žele.

  U isto vrijeme, posjetioci će moći razgledati nadalekočuvene baščaršijske rukotvorine, koje danas nose žig autentičnosti Original Sarajevo Quality, te osvježiti se autentičnim tradicionalnim napitcima – bozom i salepom.

  Sarajevska Filharmonija pripremila je program filmske muzike koji će izvesti na otvorenoj pozornici s početkom u 19 sati, pod dirigentskom palicom Samre Gulamović.

  Nakon ovog koncertnog pozdrava nastavit će se muzičko-scenski spektakl otvaranja Vijećnice, koji će se moći posmatrati i putem velikih ekrana, a događaj će biti okrunjen velikim svjetlosnim performansom.

  Pod motom Budite svjedok historijskog događaja, USAID poziva građane svih generacija na susret u parku prekoputa Vijećnice, piše Radiosarajevo.ba.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,