Utorak, 9. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Hiljade ljudi iz svih dijelova svijeta stiglo na susret mladih u Međugorju

Preuzmite sliku

Ovogodišnji Međunarodni molitveni festival mladih održava se 33. put i trajat će do 6. avgusta, pod geslom „Učite od mene i naći ćete mir”, a u ponedjeljak ga je otvorio euharistiji nadbiskup Barcelone kardinal Juan José Omella.

Danas je mons. Petar Palić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanjski, predvodio  euharistijsko slavlje na vanjskom oltaru međugorske župne crkve sv. Jakova apostola.

Uz mlade iz BiH, Hrvatske, najbrojnije su skupine iz Italije, Poljske, Mađarske, Španije, Njemačke, Austrije, a veliki broj mladih pristigao je iz SAD-a, Francuske, Ukrajine za koju su upućene posebne molitve za mir.

Tokom petodnevne manifestacije na Mladifestu mladi sudjeluju u molitvama, procesijama, pobožnostima, svetim misma te slušanju svjedočanstava vršnjaka koji su u životnim iskušenjima.

Fenomen Međugorja vezuje se uz tvrdnje kako se od sredine 1981. godine u tome mjestu šestero vidjelaca ukazuje Gospa. Sveta stolica istraživala je taj fenomen i još nije zauzela službeni stav. U međuvremenu je papa imenovao posebnog izaslanika za Međugorje. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,