Srijeda, 17. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

HGSS izvukao dvoje ozlijeđenih stranaca iz kanjona Velike Paklenice

Preuzmite sliku

Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) u petak su izvukli dvoje ozlijeđenih stranih planinara, nastradalih u odronu kamenja na planinarskoj stazi u kanjonu Velike Paklenice u Republici Hrvatskoj.

Jedan planinar zadobio je vanjski prijelom natkoljenice, dok su kod drugog unesrećenog utvrđene posjekotine i ogrebotine. Obojica su prebačena do hitne pomoći, objavio je HGSS, a prenijela Hina..

Akcija spašavanja počela je nešto poslije podneva, nakon dojave Centra 112 o nesreći s dvoje ozlijeđenih u kanjonu Velike Paklenice na planinarskoj stazi prema Anića kuku.

Prema mjestu nesreće poletio je helikopter iz Divulja, s petoricom članova HGSS-a koji su na planinarskoj stazi pronašli grupu od šetero stranih planinara koji su tražili pomoć nakon odrona kamenja.

Teško ozlijeđeni planinar pronađen je u ležećem položaju, u stanju šoka, s vanjskim prijelomom lijeve natkoljenice. Nosilima je izvučen do mjesta pogodnog za podizanje na helikopter koji ga je odvezao do liječnika hitne pomoći.

Kod drugog unesrećenog utvrđene su posjekotine i više ogrebotina. Nosilima je prenesen do bunkera u kanjonu Velike Paklenice, gdje je predan djelatnicima Hitne medicinske pomoći.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje