Ponedjeljak, 26. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Herceg: Učenici u školske klupe, studenti na fakultete

Preuzmite sliku

Učenici u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ) novu školsku godinu započet će 7. septembra u učionicama i školskim klupama, kazao je za Fenu predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg.

“Nakon što smo riješili organizacijske sheme, mrežu škola i tehnološki višak, u suradnji s Ministarstvom prosvjete, nauke, kulture i sporta, Kriznim štabom Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, direktorima škola, sindikatima u obrazovanju, te roditeljima radimo sve kako bi se osigurali preduslovi da nastavni proces započne i odvija se na manje-više uobičajeni način uz provedbu mjera koje će propisati Zavod za javno zdravstvo HNŽ-a”, naveo je Herceg.

Dodaje kako taj način podrazumijeva uporabu dezinfekcijskih sredstava, zaštitnih maski i ostale opreme čija nabava će se omogućiti u saradnji s općinama i gradovima koje su osnivači škola.

Herceg je istaknuo kako su ovih dana intenzivirani i razgovori s rektorima sveučilišta u HNŽ-u, te postoji jasna zajednička opredijeljenost da i akademska godina u listopadu započne na “normalan” način, odnosno u dvoranama i učionicama fakulteta.

“Kontinuirano pratimo epidemiološku situaciju, te i u ovim putem apeliram na građane da se svi pridržavamo propisanih mjera kako bi broj oboljelih od infekcije koronavirusa bio što manji, ali i kako bi i uvjeti za normalno odvijanje nastavnog procesa i života uopće bili što bolji. Budući da je ipak u ovom trenutku nemoguće reći i predvidjeti što će se točno događati na jesen ili zimu, intenzivno radimo i na poboljšanju izvedbe online nastave, ali uistinu se nadamo kako će epidemiološko stanje u HNŽ-u biti takvo da nam to neće biti potrebno”, ustvrdio je predsjednik Herceg. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje