Subota, 28. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Helez umjesto Konakovića predložen za zamjenika predsjedavajuće VM BiH

Preuzmite sliku

Kandidat za ministra odbrane BiH Zukan Helez (SDP BiH) predložen je danas za zamjenika predsjedavajuće VM BiH, iako je ranije najavljeno da bi to trebao biti Elmedin Konaković.

Osim Heleza, za zamjenika je kako je i najavljeno predložen Zoran Tegeltija, koji je kandidat za ministra finansija i trezora BIH.

Inače, predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto uputila je Predstavničkom domu državnog parlamenta na potvrđivanje Odluku o imenovanju ministara, zamjenika ministara i zamjenika predsjedavajuće Vijeća ministara BiH, nakon što je iz Državne agencije za istrage i zaštitu i Centralne izborne komisije BiH zaprimila izvještaje o provjerama svih 19 kandidata – devet državnih ministara i 10 zamjenika ministara.

Ministri u novom sazivu Vijeća ministara BiH će biti: Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova; Zoran Tegeltija, ministar finansija i trezora; Staša Košarac, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa; Davor Bunoza, ministar pravde; Edin Forto, ministar komunikacija i prometa; Dubravka Bošnjak, ministrica civilnih poslova; Nenad Nešić, ministar sigurnosti; Zukan Helez, ministar odbrane i Sevlid Hurtić, ministar za ljudska prava i izbjeglice.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje