Srijeda, 4. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Hapšenje u Zenici: Muškarac zlostavljao svoju djecu, snimao ih mobitelom i objavljivao na internetu

Preuzmite sliku

Pripadnici FUP-a danas su uhapsili E. S. (44) iz Zenice, koji je odranije poznat kao višestruki povratnik u vršenju teških krivičnih djela općeg kriminaliteta i oružanih sukoba na području Zenice, te organizovanog međunarodnog kriminala u vezi s trgovinom ljudima.

Na teret mu se stavljaju krivična djela ugrožavanje sigurnosti i nasilje u porodici. U sklopu ovih aktivnosti, a po naredbi Općinskog suda u Zenici izvršeni su pretresi na tri lokacije, kojom prilikom je na jednoj od lokacija zatečeno sedmero maloljetne ženske djece, uzrasta od novorođenčeta do 14. godina, bez roditeljskog i drugog staranja i nadzora.

U cijeli slučaj uključio se i Centar za socijalni rad u Zenici, čiji službenici su bili prisutni tokom pretresa i nastavljaju aktivnosti iz svoje nadležnosti.

Prilikom današnjih aktivnosti i pretresa identifikovane su žrtve ovih krivičnih djela, te su pronađeni i oduzeti predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Osumnjičeni E.S. je u prethodnom periodu torturu prema mlodobnoj djeci snimao mobitelom i objavljivao putem društvenih mreža usljed čega je došlo do uznemirenja javnosti.

Nkon saslušanja u FUP-u uhapšeni će biti u zakonskom roku predat nadležnom tužilaštvu. Pretresi su vršeni uz asistenciju Specijalne policijske jedinice FUP-e, kao i policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. (Foto: Ilustracija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,