Nedjelja, 31. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Hamdija Lipovača i ostali oslobođeni optužbi

U Kantonalnom sudu u Bihaću danas su izrečene presude u predmetu Hamdija Lipovača i ostali. Odlukom Suda Hamdija Lipovača, Alen Gluhalić, Aida Džambegović, Senka Zolić i Sead Dupanović oslobođeni su krivice koja im se stavljala na teret.

Tužilaštvo USK-a je teretilo Lipovaču, bivšeg načelnika Bihaća i premijera USK, Alena Gluhalića, Aidu Džambegović, Senku Zolić i Seada Dupanovića da su prilikom izvođenja radova na Sportsko-rekreativnom centru Stens u Bihaću od 2006. do 2009. godine iskorištavali svoje položaje te unošenjem neistinitih podataka u građevinske knjige i uvećavanjem vrijednosti izvedenih radova na štetu Općine Bihać pribavili sebi imovinsku korist.

Prvooptuženi Lipovača je oslobođen optužbi za krivično djelo zloupotreba položaja na štetu Općine Bihać, koja je iznosila više od 516.000 KM.

Također, Zolić Senka je oslobođena, a bila je optužena za nesavjestan rad u službi kao stručni savjetnik tadašnjeg načelnika Lipovače.

Po izricanju presude Lipovača je kazao da će se odazvati svakom sudu u državi koji ga pozove da bi dokazao svoju nevinost.

“Ovo je treća oslobađajuća presuda na tri različita suda. Jedino što mogu reći jeste da se svakom sudu ove zemlje moram odazvati. Ako su tri presude bile oslobađajuće, a Kantonalno Tužilaštvo i dalje insistira na svemu – mogu samo zaključiti da je njihova želja, kao i njihovih političkih mentora da mene smaknu iz politike”, rekao je Lipovača.

Ahmet Delić je zbog bolesti izuzet iz optužnice. (Radiosarajevo.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,