Petak, 5. Juna 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Halilhodžić: BiH se morala plasirati na EURO, Japanci su neka druga dimenzija (VIDEO)

Vahid Halilhodžić večeras je gostovao u “Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem”, aktelni trener Japana prisjetio se ratnog vremena u Mostaru, svojih životnih puteva, govorio je o Svjetskom prvenstvu u Brazilu i čuvenoj utakmici Alžira protiv Njemačke, o svom Veležu, reprezentaciji BiH… 

– Svako ima svoju ratnu priču, imao sam mnogo teških trenutaka u Mostaru, život teče dalje, ne smijemo se vraćati, da nastavak posvetimo mržnji i osveti, u jednom momentu dođe ti to na razmišljanje, da uzmeš pravdu u svoje ruke, sreća zbog fudbala sam sve to zaboravio, inače krenuo bih stopama koje ne bi bile dobre, prisjeća se popularni Vaha ratnog vremena u Mostaru.

Proslavljeni stručnjak, trenutno selektor Japana, istakao je gostujući u emisijikako postoji niz razloga za ispadanje u dvije utakmice baraža od Republike Irske ukupnim rezultatom 1:3.

“Strah i manjak samopouzdanja su jedni od faktora. Što se tiče kvalitete, mi smo kvalitetniji od Irske, ali ako nema korelacije između mozga i srca, ni kvaliteta tu ne pomaže. Mislim da su naši igrači morali proći Irsku i otići na Euro kad su već došli do baraža”, istakao je Halilhodžić, koji je prije imenovanja Mehmeda Baždarevića na mjesto selektora Bosne i Hercegovine bio glavni kandidat za tu poziciju.

Šezdesettrogodišnji Halilhodžić je umjesto naše reprezentacije izabrao Japan, sa kojim još uvijek nema poraza jer su od 10 odigranih utakmica zabilježili osam pobjeda i dva remija. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje