Utorak, 29. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Hadžigrahić: Ove godine upisano nešto više od 1350 studenata

Preuzmite sliku

Povodom početka akademske 2022/2023. godine, ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović posjetio je danas Rektorat JU Univerzitet u Tuzli.

Među brojim povodima za današnji sastanak kao elementaran se izdvaja i značaj visokog obrazovanja generalno, kazao je ovom prilikom ministar Omerović.

„Ne smijemo zaboraviti da su kadrovi u svim našim institucijama gdje ostvarujemo određena prava i gdje dobivamo određene usluge obrazovani na našem Univerzitetu u Tuzli. To je veoma važno.

Kao Ministarstvo i Vlada mi ćemo nastaviti da podržavamo Univerzitet, da podržavamo visoko obrazovanje, da unaprjeđujemo kvalitet, jer to moramo kontinuirano uraditi“, istaknuo je resorni ministar.

Pohvalivši izvrsnu saradnju Univerziteta u Tuzli i Ministarstva obrazovanja i nauke TK rektorica Nermina Hadžigrahić je naglasila da je puno toga učinjeno zajedničkim snagama.

„Univerzitet i Ministarstvo su uvijek nekako nalazili „zajednički jezik“ i Ministarstvo je pružalo punu podršku Univerzitetu i njegovim nastojanjima da ide prema naprijed. Da razvija svoje studijske programe, da ide u pravcu razvoja, naučno-istraživačkog rada i inoviranja studijskih programa a sve za dobrobit naših studenata“ kazala je rektorica Hadžigrahić.

Ta se saradnja nastavlja i na projektu Kampusa koji je, složili su se prisutni, izuzetno važan projekat za cijeli Tuzlanski kanton.

„Kampus nam ostaje u fokusu. Izdvojili smo određena sredstva. Nastavićemo sa ovim projektom jer je izgradnja Kampusa generacijski projekat i važna je ne samo za grad Tuzlu, kojem će dati poseban kvalitet nego i za cijeli Tuzlanski kanton i tako je to predviđeno strateškim dokumentima“, kazao je ministar Omerović.

Prema riječima rektorice Hadžigrahić ove je godine upisano nešto više od 1350 studenata, kojima će uslovi studiranja biti unaprijeđeni i uvođenjem e-prijave ispita, naglašeno je ovom prilikom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje