Nedjelja, 14. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hadžifejzović o napadu u Sarajevu: Ko je klince naučio da viču „Ubij Srbina“?

Preuzmite sliku

Senad Hadžifejzović, sarajevski novinar, urednik i osnivač FACE TV, povodom napada na roditelje djece iz Srbije koja su u Sarajevu učestvovala na fudbalskom turniru kaže da je ovaj slučaj plod matrice iz koje dolaze i drugi slični slučajevi – pucanje na dječaka i mladića srpske nacionalnosti na Kosovu, uriniranje po Dašnica džamiji u Bijeljini, presijecanje kablova u Sabornoj crkvi u Mostaru.

Hadžifejzović postavlja dva pitanja, iz kojih se, kaže, može dobiti više odgovora.

„Postavljam dva pitanja, a iz njih možete dobiti više odgovora. Prvo, ko je taj koji je desetogodišnje dječake iz Splita naučio, nagovorio da u sred Sarajeva vrište ‘ubij Srbina’? Drugo, ko je taj koji je dvadesetsedmogodišnje konje nagovorio, poslao da napadnu roditelje malih sportista?“, upitao je Hadžifejzović u izjavi za Danas.

Vezano | Sarajevo: Grupa huligana napala roditelje djece iz Beograda

On je dao i odgovore.

„Vjerovatni, tačni odgovori – i klince i konje je upotrebila politika. Dodik je bijednom paradom molio Boga da krene napad i anarhija, a Izetbegović, koji gubi vlast, čak na papiru, u saopštenju i napiše da će doći anarhija ako on ode s vlasti“, ukazuje.

On smatra da ovaj slučaj ne treba gledati odvojeno od ostalih sličnih incidenata – pucanje na dječaka i mladića srpske nacionalnosti na Kosovu, uriniranje po Dašnica džamiji u Bijeljini, preijsecanje kablova u Sabornoj crkvi u Mostaru.

„I ona kretenčuga koja je pi*ala po džamiji u Bijeljini je iz iste priče, matrice. I ono presijecanje kablova srpskoj crkvi u Mostaru, pa oni pucnji na srpskog dječaka i momka na Kosovu, sve to nije slučajno i nijedno ne smijemo posmatrati odvojeno, sve je to već viđen koncept – Hajmo pi*ati po svetinjama, idemo da trujemo djecu, malo pucamo po klincima, malo bockamo noževima, malo da siječemo kablove… Ko to radi? Oni koji su baš tim metodama i došli na vlast. Oni su spremni da ostanu na vlasti preko naše djece. Nisu to njihova djeca, njihova džamija, njihova crkva. Ni struja nije njihova“, zaključio je Senad Hadžifejzović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje