Nedjelja, 1. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Gužve na više graničnih prelaza na ulazu u BiH

Preuzmite sliku

Niske temperature i ovoga jutra pogoduju formiranju poledice, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Posebnu pažnju skrećemo na dionice u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Na području jugozapadne Bosne vozače upozoravamo na jake udare vjetra. Apelujemo na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje i zakonski obavezno.

Na magistralnom putu M-16.2 Jablanica-Prozor zbog radova na sanaciji klizišta, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Jednom trakom saobraća se i na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar, gdje došlo do urušavanja potpornog zida.

Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe i R-454a Bratunac-Drinjača. Učestali su i odroni na brojnim putevima u našoj zemlji.

Duga zadržavanja na ulazu u našu zemlju bilježimo na graničnim prelazimaBosanski Brod, Bosanska Gradiška, Velika Kladuša i Donja Gradina. Pojačan je promet vozila i na ostalim graničnim prelazima ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Praznici su pred nama, tako da je pojačan promet vozila, kako na graničnim prelazima, tako i na putevima u BiH. U toku dana, očekujemo pojačan promet vozila prema aktuelnim zimskim izletištima.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,