Subota, 28. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Gužve na ulazu u BiH na GP Bosanski Brod, preporučuje se GP Bosanski Šamac

Preuzmite sliku

Zbog gužve na ulazu u BiH na graničnom prijelazu Bosanski Brod, preporučuje se da se koristi GP Bosanski Šamac, gdje su čekanja nešto kraća.

Pojačana frekvencija vozila na ulazu u BiH je i na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška, Donja Gradina i Orašje. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Zbog predstojećih praznika, tokom dana očekuje se pojačan promet vozila, kako na graničnim prijelazima, tako i na putevima u BiH.

Zbog niskih temperatura na svim vlažnim lokalitetima moguće je formiranje poledice, a poseban oprez preporučuje se na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Apelujemo na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje i zakonski obavezno.

Na magistralnom putu M-16.2 Jablanica-Prozor zbog radova na sanaciji klizišta, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Jednom trakom saobraća se i na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar, gdje došlo do urušavanja potpornog zida.

Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe i R-454a Bratunac-Drinjača. Učestali su i odroni na brojnim putevima u BiH, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,