Utorak, 31. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Gužve na izlazu iz BiH: Najduže se čeka na Ivanici i Doljanima

Preuzmite sliku

Iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK) obavještavaju da je pojačana frekvencija vozila na većini graničnih prijelaza u BiH, a najduža zadržavanja su na graničnom prijelazu Ivanica, gdje se na izlaz iz BiH čeka duže od dva sata.

Prema informacijama Granične policije BIH, na izlazu iz BIH zadržavanja su: Ivanica od 120 do 150 minuta, Izačić od 60 do 90 minuta, Doljani od 60 do 90 minuta, Gabela Polje 60 minula, Trebimlja oko 120 minuta, Bijača i Prisika – na izlazu iz BiH zadržavanja do 20 minuta, ali se na ulazu u HR čeka više od 60 minuta, Osoje/Vinjani Gornji od 60 do 80 minuta, Zupci oko 60 min, Gorica, Crveni Grm, Zvirići, Velika Kladuša, Neum I i Neum II od 30 do 40 minuta.

Iz BIHAMKA ubavještavaju da je današnja etapa maratona “Da se nikad ne ponovi i ne zaboravi” krenula iz Jajca prema Sarajevu, gdje će 285 biciklista i 28 maratonaca večeras prenoćiti na svom putu prema Srebrenici. Maratonci se kreću uz policijsku pratnju, a učesnici u saobraćaju se mole da uspore u trenutku prolaska kolone.

Zbog obilježavanja 22. godišnjice genocida nad građanima Srebrenice i ukopa identificiranih žrtava srebreničke tragedije, 10. i 11. jula u BIH na snazi će biti zabrana kretanja vozila koja prevoze eksplozivne materije. Dodatno, u utorak 11. jula, na snazi će biti i zabrana kretanja za teretna vozila nosivosti preko 3,5 tone na svim putevima koji, iz pravca Tuzle, Zvornika i Sarajeva, vode prema Srebrenici.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,