Subota, 19. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Gužve na graničnim prijelazima Izačić, Gradina i Gradiška

Preuzmite sliku

Frekventno je na svim važnijim putnim pravcima, posebno na prilazima većim gradskim zonama. Bez obzira na saobraćajne i vremenske uvjete, mole se vozači da budu maksimalno oprezni i da poštuju sve saobraćajne propise.

U toku su radovi u tunelima Čaklovići (Tuzla-Kalesija) i Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog čega se tokom noći u oba tunela obustavlja saobraćaja, a tokom dana saobraćaj je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

  • Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Doboj-Rudanka, Ustikolina-Goražde (mostovi Ustikolina i Mravinjac), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk)  i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića).

  • Na graničnim prijelazima Izačić, Gradina i Gradiška pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BIH, dok su na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja do 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a. (Fena)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,