Petak, 25. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Gužve na granicama: Na izlazu iz BiH čeka se do 90 minuta

Preuzmite sliku

Na graničnim prijelazima Prisika i Doljani na izlazu iz BiH čeka se oko jedan i pol sat, dok na ostalim graničnim prelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila tokom dana saobraćaju usporeno u oba smijera.

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba apeluju na vozače da prije polaska na putovanje provjere svu potrebnu dokumentaciju, kao i važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice.

Istovremeno, zbog izvlačenja autobusa koji je jutros sletio sa kolovoza od 10:20 sati potpuno je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu M-17 Sarajevo-Hadžići u mjestu Binježevo.

Inače, povoljni uvjeti za vožnju i povremeno pojačan promet vozila karakterišu danas saobraćajnu situaciju u BiH.

Povremene polusatne obustave zbog deminiranja terena aktuelne su tokom dana na magistralnom putu M-1.8 Lončari-Orašje, u blizini mjesta Dusine.

Zbog neophodnih radova u tunelu Ivan na magistralnom putu M-17 Sarajevo-Konjic saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se autoput Banja Luka-Bosanska Gradiška (lokalitet petlje Mahovljani), te magistralni putevi: M-17 Jablanica-Mostar, M-17 Buna-Tasovčići, M-4 Banja Luka-Čelinac, M-18 Priboj-Simin Han i M-5 Rakovica-Kobiljača, kao i magistralni puteveina području Gračanice (M-4), Prozora (M-16.2), Kladnja (M-18), Donjeg Vakufa (M-16) i Livna (M-6.1).

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,