Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

BIHAMK: Gusta magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke

Preuzmite sliku

Gusta magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke Bosnu, Vrbas, Lašvu i Spreču, kao i na putevima Glamoč-Mlinište, Prozor-Jablanica-Konjic, Ključ-Sanski Most i Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, te u dijelu Kantona Sarajevo.

U područjima sa gustom maglom savjetuje se da se koristite svjetla za maglu (maglenke).

Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozorava se na učestale odrone na brojnim dionicama. Savjetuje se opreznija vožnja.

Za danas je najavljen nastavak radova na postavljanju odbojne zaštitne ograde u Zenici (kod petlje Blatuša), zbog čega će se od 8 do 16 sati saobraćati usporeno.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-6 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila na dionici magistralnog puta M-18 Čevljanovići-Nišići (u dužini od 300 m) saobraća se naizmjenično-jednom trakom (regulacija semaforima).

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Živinice-Stupari.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz IC BiHAMK-a. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,