Ponedjeljak, 3. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Grupa ‘Pravda za Davida’ upozorava – Lažna istoimena grupa na Facebooku

Iz grupe “Pravada za Davida” ogradio su se danas od, kako navode, određene novoformirane grupa na Facebooku, koja nema nikakve veze s “Pravdom za Davida” i od koje se i porodica i svi njihovi članovi kategorično ograđuju.

– Grupa ‘Pravda za Davida’ i porodica pokojnog Davida Dragičevića je već nekoliko puta pokušana da se iskoristi od strane raznih subjekata za ostvarivanje nekih njihovih ciljeva, koji nikako nisu u skladu s onim za šta se mi zalažemo od samog početka, a to je istina o ubistvu Davida i pravda za počinjeno ubistvo – saopćeno je iz te grupe.

Tvrde da istupi, kao što je te neformalne grupe, vjerovatno i osmišljeni samo s ciljem “prljanja ugleda i časti jedne iskrene građanske inicijative, koja se koristi isključivo legitimnim metodama u borbi protiv bezakonja i nepoštovanja osnovnih ljudskih prava i koja djeluje s ciljem obezbjeđivanja sigurne budućnosti za svu našu djecu”.

Iz te grupe uputili su molbu građanima i svojim članove da ne nasjedaju na ovakve i slične provokacije pojedinih grupa, jer jedino i isključivo grupa “Pravda za Davida” i njeni odabrani predstavnici imaju pravo da zastupaju njihove stavove i ciljeve uime porodice i svih ostalih članova.

Proslijedili su i fotografije pomenute Facebook grupe i njihove objave, s kojom su, tvrde, željeli da skrenu pažnju na sebe koristeći lik Davora Dragičevića i njegovog pokojnog sina Davida.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,