Subota, 24. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Grujičić: Po svom nahođenju su postavili baner koji nije postavljen 20 godina

Preuzmite sliku

Mi svake godine kako to i dolikuje, zato što mi sami želimo da čestitamo praznike svim narodima koji žive u Srebrenici a to su i Srbi, i Bošnjaci i Hrvati, praktikujemo da uoči praznika postavljamo banere koji su opštinski, sa grbom opštine, sa čestitkom prilagođenom određenom prazniku i koji ne vrijeđaju nikoga, kazao je za RTV Srebrenica načelnik Mladen Grujičić.

“Ovaj put je nekom, ne nekom već sada se zna i ko su, Alija Tabaković, Islamska zajednica (IZ), Damir ef. Peštalić i ne znam ko još postavili baner po svom nahođenju koji do sada, već 20 godina nije postavljan. Oni su naprasno osjetili potrebu da isprovociraju mene kao načelnika i građane Srebrenice koji nisu navikli na takav jedan gest jer smo kažem imali tipske banere koji su se postavljali za svaki praznik i koji su po informaciji koju sam dobio od Komandira Teritorijalne vatrogasne jedinice Izeta Suljanovića dostavljeni korisnicima, Islamskoj zajedenici za bajramske praznike, vjerovatno Crkvenoj opštini za pravoslavane praznike itd.itd“, kazao je Grujičić.

Kazao je da se određenim postupcima vrši i krivično djelo.

“Međutim IZ ne želi vratiti, dati te naše banere da bi se postavili i tako čestitali svim građanima Srebrenice. Time vjerovatno a što ćemo ispitati čine i krivično djelo, kako bi postavili taj nelegani baner koji je morao biti skinut. To je još jedna zloupotreba jer kako zloupotrebljavaju žrtve tako i praznike i ovo je još jedan način da se podignu tenzije. Ja ne želim da sutra imamo inicijative sa različitih strana da se na ta mjesta postavljaju različiti baneri koji će ići „tuk na utuk“ i koji će dalje produbljavati krizu u Srebrenici”, kazao je i dodao:

“Ja i ovim putem apelujem na Islamsku zajedenicu prije svega da vrate opštinske banere koji su ranije korišteni i koje sam ja naslijedio dolaskom na mandat, koji su kao privatljivi i do sada postavljani za praznike uz čestitku građanima koji to praznuju kako bi smo i ove godine ispoštovali sve one koji slave i kako bi im Opština i na taj način čestitala a ja sam kao Načelnik i kako to činim svake godine, već javno čestitao svim vjernicima ovaj praznik“. Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić. (RTV Srebrenica)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje