Utorak, 2. Juna 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Granična policija BiH obilježila 17. godišnjicu: Evo kojim službenicima su uručena priznanja (FOTO)

Povodom Dana i 17. godišnjice Granične policije BiH u Glavnom uredu u Sarajevu 6.6.2017. godine upriličena je prigodna svečanost. Prisutnima su se obratili direktor GPBiH Zoran Galić i zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić. Na svečanoj ceremoniji uručena su priznanja policijskim i državnim službenicima i zaposlenicima.

Pohvale za posebne zasluge u radu i iskazani doprinos u podizanju ugleda GPBiH direktor Zoran Galić uručio je državnim službenicima: Jadranki Kešelj iz Odsjeka za kadrovske poslove Uprave za administraciju i Vanji Gadžiću iz Odsjeka za informatiku Uprave za operacije, te zaposlenicima Sanji Bilić iz Kabineta direktora, Mirjani Filipović iz Ureda za strateško planiranje i evropske integracije, Aneli Bezdrob iz Centralnog istražnog ureda, Radmili Sekulić iz JGP Brod, Dini Haliloviću iz JGP Gradiška i Rasimu Naniću iz JGP Velika Kladuša.

Predstavnici Saveza sindikata policijskih organa u BiH ovom prilikom uručili su zahvalnice direktorima Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Mirsadu Viliću, Državne agencije za istrage i zaštitu Perici Staniću i GPBiH Zoranu Galiću.

Na prijedlog direktora GPBiH, ministar sigurnosti BiH donio je rješenja o nagrađivanju policajaca i organizacijskih jedinica GPBiH. Srebrene policijske značke zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić uručio je Aliji Obradoviću,pomoćniku komandira za operacije i organizaciju JGP Gorica, Aliji Mujanoviću, dežurnom policajcu u TU Sjeverozapad, Draganu Krvavcu, šefu smjene u JGP Neum, Rudolfu Stipiću, komandiru Jedinice za podršku i kontrolu TU Zapad, Predragu Đuričiću,dežurnom policajcu u TU Sjeverozapad, i Vladanu Jovanoviću,policajcu za graničnu kontrolu u JGP Bijeljina.

Zlatne policijske značke uručio je Veljku Laziću, inspektoru za unutrašnju kontrolu, Mariju Lovriću, komandiru JGP Doljani, Novaku Džidi, šefu Odsjeka za operativnu i administrativnu podršku CIU-a, Nijazu Softiću, načelniku TU Sjeverozapad, Vladimiru Popoviću, načelniku Ureda za profesionalne standarde i unutrašnju kontrolu, i Zijadu Sraboviću, zamjeniku direktora GPBiH.

Kolektivnu nagradu Zastavu Ministarstva sigurnosti BiH dobila je Jedinica za podršku i kontrolu TU Zapad, a Reljefni grb BiH Ured za profesionalne standarde i unutrašnju kontrolu.

Svečanosti obilježavanja 17. godišnjice i Dana GPBiH prisustvovali su rukovodioci osnovnih organizacijskih jedinica i nagrađeni službenici GPBiH. Među gostima bili su čelnici Obavještajno-sigurnosne agencije, Tužilaštva BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, Agencije za policijsku podršku, Agencije za školovanje i stručno usavršavanje, Službe za poslove sa strancima, Odbora za žalbe Parlamentarne skupštine, Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Pohvalnice za poseban doprinos, rezultate rada i profesionalizam prilikom obavljanja poslova i zadataka bit će uručene policijskim službenicima: Ankici Lukač, Ljubi Miliću, Lejli Sejdinović, Mersudinu Omerhodžiću, Draganu Reljiću, Huseinu Muriću, Ognjenu Brkoviću i Zlatimiru Batinoviću. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje