Srijeda, 7. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Gradonačelnik Brčkog i šef Odjeljenja za javnu sigurnost posjetili općinu Čelić

Preuzmite sliku

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić i šef Odjeljenja za javnu sigurnost Bogdan Bratić posjetili su općinu Čelić u kojoj je proglašeno stanje prirodne nesreće zbog obilnih kišnih padalina koje su prouzrokovale poplavu u toj općini.

Kadrić i Bratić razgovarali su s načelnikom te općine Admirom Hrustanovićem i članovima ekipe civilne zaštite nakon čega su obišli pojedine oštećene lokalitete, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika Brčkog.

Po riječima Kadrića, brčanska ekipa civilne zaštite, vatrogasne jedinica te ekipe iz JP Komunalno Brčko intenzivno pružaju pomoć u saniranju šteta.

“Radi se o velikim štetama na stambenim i gospodarskim objektima, putevima, mostovima, i Vlada Distrikta će pružiti svu neophodnu pomoć kako bi se ova zajednica oporavila. Mi smo 2014. godine prošli kroz alarmantno stanje poplava na području Distrikta i suosjećamo s mještanima Čelića. Brčko distrikt BiH je uvijek bilo i bit će spremno da pruži pomoć svim zajednicama koje se, nažalost, suoče s elementarnim nepogodama”, izjavio je gradonačelnik Brčkog.

Tijekom obilaska, prisutni mještani kazali su da ne pamte razor kakav se dogodio proteklih dana, te su se zahvalili na brzoj reakciji i pruženoj pomoći Brčko distrikta BiH, navodi se u saopćenju. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje