Srijeda, 28. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić u Vijećnici ugostila gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića

Preuzmite sliku

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, susrela se u srijedu u Vijećnici sa kolegom gradonačelnikom iz Tuzle Jasminom Imamovićem, te predsjedavajućom Gradskog vijeća Natašom Perić i njenom zamjenicom, Anom Pejić.

Istaknuta je obostrana ambicija za saradnjom dvaju gradova, a gradonačelnik Imamović iskoristio je priliku i uputio iskrene čestitke Karić na mandatu:

 • “Čestitam građanima Sarajeva i gradonačelnici Benjamini Karić. Građani Sarajeva su dobili najboljeg mogućeg zastupnika. Osnovni posao gradonačelnika i jeste zastupanje svih građana i rukovođenje službama Gradske uprave”, kazao je Imamović i dodao da je gradonačelnica Karić apsolutno kompetentna i za jedno i za drugo.

 • “Mi, gradonačelnici i načelnici BiH, dobili smo najbolje moguće pojačanje i to, obzirom na mladost gradonačelnice Sarajeva, dobili smo dugoročno pojačanje u našoj borbi za jačanje principa sadržanih u Gradskoj povelji o lokalnoj samoupravi”, riječi su gradonačelnika Tuzle.

  Podsjetio je kako građani grada ili općine 85% svojih potreba rješavaju upravo u gradu ili općini, a da FBiH za taj posao dobije 8,5% sredstava iz PDV-a:

  “U razvijenim zemljama dobiju preko 55%. Predstoji nam zajednička borba za poboljšanje statusa općina i gradova, posebno Federacije”, zaključuje Imamović.

 • Gradonačelnica je zahvalila čelniku Tuzle na posjeti, ujedno prvoj zvaničnoj posjeti jednog rukovodstva Grada u punom sastavu:

  “Na opširnom radnom sastanku sa prvom zvaničnom gradskom delegacijom koja me posjetila, dogovorili smo intenziviranje konkretne saradnje. Naš zajednički cilj je zasigurno i njeno jačanje na međunarodnom nivou”, kazala je Karić i još jednom zahvalila na upućenim čestitkama. (tztz.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje