Utorak, 7. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Građevinski materijal za 29 povratničkih porodica u Doboju

Preuzmite sliku

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić danas je posjetio Doboj gdje je sa 29 povratničkih porodica potpisao ugovore o dodjeli građevinskog materijala.

Vrijednost ugovora je oko 300.000 KM, od čega Ministarstvo finansira 51, a Grad Doboj 49 posto.

Ramić je kazao da je ovo jedinstven slučaj u državi da lokalna zajednica sufinansira izgradnju stambenih objekata za povratnike.

– Ovo je za svaku pohvalu. Prije nekoliko dana smo potpisali ugovore za izgradnju infrastrukturnih objekata na području grada, naredne sedmice ćemo dodijeliti sredstva privrednim subjektima. Nastavljamo investirati u Doboj i pomagati povratnicima – rekao je Ramić.

Podsjetio je da je u Doboju, u proteklom mandatu, izgrađeno više od 100 stambenih jedinica za što je izdvojeno više od milion KM.

Izrazio je zadovoljstvo da su višečlane porodice i porodice sa malom djecom u programu, te naglasio da su oni garant povratka i opstojnosti države.

Uime Grada Doboja ugovore je potpisao potpredsjednik Skupštine Miloš Bukejlović koji je kazao da je ovo još jedan u nizu od značajnih projekata koji su rezultat saradnje s Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica.

– Na svećanoj sjednici u junu ove godine ministru Ramiću smo dodijelili ‘Plaketu Grada Doboja’, čime smo mu zahvalili za sve što je uradio za nas – istakao je Bukejlović.

Korisnici pomoći su odabrani putem javnog poziva Ministarstva iz dovogodišnjeg programa, kojim je do sada obuhvaćena obnova i rekonstrukcija stambenih objekata u 65 općina na području BiH. (FENA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje