Nedjelja, 22. Septembar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Građanin otkrio izbornu prevaru: Došao da glasa, pa ugledao da mu je sin već potpisan, iako se nalazi u Njemačkoj!

U evidenciji se neko uredno potpisao u ime njegovog sina kao da je glasao i to punim imenom i prezimenom, oponašajući potpis sa lične karte.

Banjalučanin Darko Marković nije ni slutio da će biti svjedok izborne prevare kada je danas došao da glasa na svom biračkom mjestu u Osnovnoj školi “Georgij Stojkov Rakovski” u Banjaluci, penosi BN TV.

 • Naime, kada ga je član biračkog odbora identifikovao na osnovu ličnog dokumenta i dao mu da se potpiše, primijetio je da je njegov sin Dejan već “glasao”, iako se on trenutno nalazi u Njemačkoj gdje studira.

  U evidenciji se neko uredno potpisao u ime njegovog sina kao da je glasao i to punim imenom i prezimenom, oponašajući potpis sa lične karte.

 • “Moj sin je Dejan Marković. Neko ga je identično potpisao i glasao, a on je u Njemačkoj na fakultetu i nije mogao doći da glasa”, rekao je Darko Marković.

  Zanimljivom je da je falsifikovani potpis Dejana Markovića u evidenciji upisan naopačke u odnosu na druge potpisnike, što upućuje da se u njegovo ime potpisao neko od članova biračkog odbora, vjerovatno u brzini.

  Marković je prijavio ovu nepravilnost i upisano je da je u pitanju greška člana biračkog odbora Olje Savanović.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,