Ponedjeljak, 24. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Građani u dvorištu banjalučke crkve nakon što su otjerani s Trga Krajine (VIDEO)

Preuzmite sliku

Iz policije su pozvali građane da se ne okupljaju, jer za to nemaju potrebne dozvole.

Pripadnici policijske Jedinice za podršku večeras su pomjerili građane, aktiviste pokreta „Pravada za Davida“, iz Parka „Petar Kočić“, u kojem su se okupili nakon što su potisnuti s glavnog banjalučkog trga.

Iz policije su pozvali građane da se ne okupljaju, jer za to nemaju potrebne dozvole.

Dio aktivista Pokreta “Pravda za Davida” je potom krenuo prema banjalučkoj pravoslavnoj crkvi, u centru grada te ušli u dvorište Hrama Hrista Spasitelja, gdje drže zapaljene svijeće u rakama.

Policijske snage ne dozvoljavaju okupljanje ni na glavnom banjalučkom trgu, gdje su se od aprila mirno održavali skupovi na kojima se tražila istina o stradanju banjalučkog mladića Davida Dragičevića.

Njegov otac Davor jutros je priveden, jer nije prihvatio poziv policije i nije se odazvao u vrijeme kada je uskladu sa zakonom pozvan u službene prostorije radi ispitivanja na okolnosti krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača.

Davor Dragičević je tvrdio da je „vrh MUPRS-a umiješan u ubistvo njegovog sina“, a taj slučaj nije rasvijeljen.

I 17.decembra Dragičević je to ponavljao i na protestu ispred Narodne skupštine RS, iznoseći brojne optužbe i prijetnje na račun ministra unutrašnjih poslova RS-a Dragana Lukača i njegove porodice.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,