Ponedjeljak, 30. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Građani opreznije voze: Policijski presretači strah i trepet za neodgovorne vozače u TK

Preuzmite sliku

Koristeći specijalno opremljena vozila odnosno tzv. presretače policijski službenici Uprave policije MUP-a TK kažnjavaju učesnike u saobraćaju bez ih moraju zaustavljati.

Naime, obavijest o počinjenom prekršaju nakon njegovog evidentiranja upućuje se na kućnu adresu.

Ova vozila su na ulicama Tuzlanskog kantona pristuna su skoro mjesec dana i efekat njihovog prisustva već je primjetan ističu iz tuzlanske policije.

Zahvaljujući specijalno opremljenim vozilima “Škoda Karoq“ koja posjeduju najsavremeniji radarski sistem za kontrolu brzine putničkih motornih vozila u saobraćaju uz mogućnost prikupljanja i svih ostalih potrebnih podataka o vozilu, građani dosta opreznije voze.

Nabavka radar vozila pored represivne ima i preventivnu svrhu. Ova vozila mogu da mjere brzinu i u odlasku, i u dolasku vozila. Rade i dok miruju, ali i dok presreću, odnosno voze se ulicama nekog od gradova na području TK.

Policajka Jedinice za saobraćaj MUP-a TK Melisa Alikadić za Novu BH kaže kako se osim prekoračenja brzine evidentiraju i sankcionišu brojni drugi počinjeni prekršaji sve s ciljem što veće bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

Također, više neće biti moguće da za počinjeni prekršaj odnosno za prekoračenje brzine prijavite kako je navodno neka druga osoba to učina dok je upravljala vašim automobilom kako bi izbjegli sankciju zabrane upravljanja putničkim motornom vozilom.

Instalirane kamere visoke rezulucije na ovim specijelno opremljenim policijskim automobilima mogu da identificiraju i vozača automobila.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,