Ponedjeljak, 30. Novembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Građani ogorčeni: Zabilježen pomor ribe u Živinicama

Udruženje sportskih ribolovaca ”Mrena” Živinice javnost je obavijestilo o zabilježenom pomoru ribe u gornjem toku rijeke Spreče u Živinicama

Kako ističu iz Udruženja”Mrena” Živinice, nakon što su u petak u jutarnjim satim obaviješteni o pomoru ribe, odmah su izašli na teren te se uvjerili u istinitost informacije.

“Odmah smo kontaktirali postupajućeg tužitelja koji se odazvao našem pozivu. Tužiteljica je poslala sudskog vjestaka,laboranta, dva inspektora, krim tehničara i 4 policajca. Od 20h do 2h ujutru smo obišli sve kanale i pritoke Spreče i uzeli uzorke i koji će biti analizirani”, navode iz ovog udruženja.

  • Također, ističu da će poduzeti sve korake, te iskoristi pravna sredstva i podnijeti tužbu protiv onoga ko je odgovoran za ovaj nemili događaj.

  • O kakvoj se šteti radi, napominju da je veliki broj ribljih vrsta stradao, što dokumentuju fotografije i video zapisi objavljeni na Facebook stranici.

    Danas su na terenu i vrše vađenje uginulih riba iz rijeke. Nakon što dobiju informacije o počiniocu ili počiniocima zatražit će pomoć nadležnih kako bi bili adekvatno kaženjeni. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje