Srijeda, 7. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Građani na protestu ispred VSTV-a poručili Mektiću: Klanjamo se za tebe i želimo te za predsjednika države (FOTO+VIDEO)

Preuzmite sliku

Počeli su protesti građana ispred zgrade Visokog sudskog tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Trenutno je okupljeno stotinjak građana, među kojima je i ministar sigurnosti BiH, Dragan Mektić, te poznati bh. glumac Emir Hadžihafizbegović. Svi oni traže ostavke čelništva Visokog sudskog tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine zbog, kako se tvrdi, nerada i korupcije.

Okupljeni građani uzvukuju “Ostavke, ostavke”, a automobili koji prolaze obližnjom cestom trubama daju podršku okupljenima ispred Visokog sudskog tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine, čiju zgradu obezbjeđuju jake policijske snage MUP-a KS.

Na protestima su i članovi grupe “Pravda za Davida” i Muriz Memić, otac ubijenog Dženana, čija smrt, baš kao i smrt Davida Dragičevića još nije razjašnjenja.

Dolazak Dragana Mektića, ministra sigurnosti BiH, privukao je veliku pažnju, a njegovo prisustvo naišlo je na oduševljenje prisutnih koji su mu poručili da čovjek poput njega treba BiH, da ga žele vidjeti kao predsjednika države i da se u Sarajevu, kako kažu, klanjaju za njega.

Podsjećamo, inicijativu za protest je Mektić uputio na svom Twitter nalogu, a nakon Žurnalovog teksta o umiješanosti predsjednika Visokog sudskog tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine, Milana Tegeltije u korupciju. (Tuzlanski.ba/VIDEO: VOA, Klix.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,