Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Građani BiH prikupili 100.000 KM pomoći za narod Palestine: Poznato za šta će se novac iskoristiti

Preuzmite sliku

Humanitarna organizacija “Pomozi.ba” na svojoj Facebook stranici večeras je objavila da su građani Bosne i Hercegovine prikupili 100.000 KM pomoći za narod Palestine.

Kako je navedeno, radi se o novčanoj sumi koja je prikupljena u toku mjeseca ramazana. Iz ove organizacije su saopćili da će se ova finansijska sredstva iskoristiti za nabavku medicinske opreme, koja je trenutno među najpotrebnijim stvarima zbog aktuelnih dešavanja.

“Pomozi.ba organizacija uplatit će 100 hiljada KM pomoći narodu Palestine. Radi se o sredstvima koje su građani BiH tokom mjeseca ramazana namjenski uplatili u svrhu pomoći palestinskom narodu.

Obzirom na trenutna dešavanja, donacija će biti usmjerena prvenstveno u medicinske potrepštine, a distribucija se vrši posredstvom partnerske organizacije Rahma Austrija koja ima svoje predstavništvo u Palestini.

Svi koji žele pomoći mogu to učiniti pozivom na broj 17021 i donirati 2KM, putem našeg web portala wwwPOMOZIBAorg ili uplatom na račune, saopćeno je iz humanitarne organizacije “Pomozi.ba”.”

Detalje oko uplate pomoću putem žiro računa pročitajte ispod.

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,