Ponedjeljak, 19. August 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Gradit će se granični prelaz Bratunac – Ljubovija

Vijeće ministara BiH je na telefonskoj sjednici donijelo Odluku o odobravanju višegodišnjeg projekta „Izgradnja graničnog prijelaza Bratunac – Ljubovija“, ukupne vrijednosti 11 miliona KM.

Projekt će biti finansiran u 2017. godini u iznosu od sedam miliona KM iz primitaka od sukcesije na bazi naplate sredstava klirinškog duga Ruske Federacije i u 2018. godini u iznosu od četiri miliona KM iz Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH.

Ovaj projekt realizira se na osnovu  potpisanog Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije o izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Drine, s pratećim cestovnim objektima na lokaciji Bratunac – Ljubovija.

Izgradnjom ovog graničnog prijelaza s pristupnom prometnicom na teritoriji Bosne i Hercegovine nastavlja se dobra saradnja BiH i Srbije, nakon što su dvije države dogovorile realizaciju projekta izgradnje mosta preko rijeke Drine na lokaciji Bratunac – Ljubovija. Ovaj projekt realizira se na osnovu  potpisanog Sporazuma između Vijeća  ministara BiH i Vlade  Republike Srbije o izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Drine, s pratećim putnim  objektima na lokaciji Bratunac – Ljubovija, a trebao bi biti završen do kraja naredne godine. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,